Leverans Information

Hur levererar ni?
Vi skickar våra produkter över hela världen och alla paket skickas mycket diskret.
- Vår organisation namn eller något annat som skulle medföra läkemedel innehållet i paketet är aldrig används i våra transporter.
- Förpackning typer ändras ständigt för att uppnå max leverans framgång!
- Storleken på våra paket är aldrig större än vad som skulle orsaka onödig misstänksamhet. Om beställningen är för stor för att passa i ett paket, kommer det att automatiskt vara indelad i två eller flera paket (alla för en Sändning expeditionsavgift).
- Vi kan också återanvända original kartong för förpackning av olika produkter som passar i ( eftersom vi är ekologiskt inriktade företag och på detta sätt det är mer möjlighet att leverera framgångsrikt)
- Sändningar som skickas från olika rederier punkter och olika Europeiska länder.

Hur bulk/stor mängder beställningar levereras?
Om beställningen är för stor för att passa ett paket, vi garanterar din beställning kommer att delas in den nödvändiga mängden av paket till lägre risk. Oavsett hur stor din beställning är, vi försäkra er samma diskretion och ompackning som används för små och medelstora order.

Skickar du till P. O. Lådor och APO?
Vi skickar till PO Box. Vi skickar inte direkt till APO-adress kan du använda din hem/fakturering och din familj/vänner kan omdirigera dig produkter från USA. Vänligen lämna frakt info i kommentar linje för varje beställning. Detta sätt kommer du att ha 99% leverans framgång.

Vad kostar frakten?
Fraktkostnaden varierar beroende på storlek, oftast är det runt 20-30 Euro.

Hur gör jag för att ändra min beställning efter att den har släppts?
Så länge din beställning är obetald du kan redigera den genom att logga in på ditt konto och välja order-ID efter som att klicka på REDIGERA FÖR. Om du redan betalat för ordning, men det var ännu inte skickats och du vill lägga till/ta bort ett objekt, skapa en biljett och ber kundtjänst att göra nödvändiga förändringar. Vänligen alltid i meddelandet ange order-ID som denna gör feedback snabbare.

Vart skickar jag min betalning?
Information om vart du ska skicka din betalning tillhandahålls när du lägger en order och skickas direkt till din e-post adress. Vänligen, följ betalning instruktioner noga för att undvika onödiga dröjsmål. I det fall du inte har fått det vid placering och beställning, vänligen kontakta oss och vi kommer att skicka uppgifterna via e-post!

Hur lång tid tar det för dig att få min betalning överföring?
Betalningar som görs via banköverföring, metoder behandlas normalt inom 2-3 arbetsdagar efter att vi tagit emot transaktionen uppgifter från dig. Om betalningen avvisas av överföring företag ( data inte är korrekt) än vi skicka dig e-post och hela processen börjar om igen så var försiktig för att undvika förseningar! Om transaktionen lyckades vi skickar inom 24 timmar efter bekräftelse erhölls!

Hur lång är hela processen med beställning och leverans?
Orderbekräftelse med instruktioner för hur du gör betalning skickas till din e-post automatiskt och omedelbart efter att du skickat din order. När betalningen är mottagen, vi bearbetar och skicka din order inom 1 arbetsdagar. Leveranstid är normalt mellan 7 och 15 dagar och för mycket avlägsna länder upp till 25 arbetsdagar! OBSERVERA att ARBETSDAGAR är måndag till fredag så innan du beställer bör du ha klart i ditt sinne! Leverans tid ingår den tid som krävs för internationell flygfrakt, som också måste passera din tullen, så vi förväntar oss att du accepterar detta som NORMAL LEVERANSTID och respektera det! Vänligen kontrollera din orderhistorik på nätet först och räkna arbetsdagar innan du skriver till oss om leveranstid! Om det är över 15 dagar, vänligen kontakta oss och tillsammans kommer vi att hitta orsaken och lösningen!

Hur framgångsrik är leveransen?
Vi ser till att alla paket levereras med maximal diskretion. Produkter som tas bort från sin ursprungliga lådor och packas med extrem omsorg och försiktighet, särskilt för att minimera transport volym. Vår organisation är inte anges på varje paket och försändelser som skickas från olika rederier punkter i Europa, som är etablerade i olika länder, för att säkerställa maximal diskretion och högsta sannolikheten för en lyckad leverans.

Vad gör jag om jag inte får ordning?
Ordningen kanske inte kommer fram i 2 fall:
1. Det får utmätas
2. Det kan vara förlorad i den e-post
För första fall du behöver för att skicka skannade beslag brev till e-post [email protected]
Om 30 dagar tidigare och du inte får varken brev eller för vänligen uppdatera oss i biljetter med order - /paket och vi kommer att sända på om detta är sant.
Kan jag köpa era produkter genom ett annat sätt bortsett från hemsidan?
Eftersom vi är specialiserade på internet-e-post beställning, våra tjänster är bara tillgängliga via vår hemsida.

Är detta företag legit och jag är säkert att göra affärer med?
Vi förstår din oro för att fråga, eftersom det finns många icke legit källor på webben och för konsumenten är det mycket svårt att plocka ut rätt partner! Vi är helt legit, arbetar framgångsrikt för mer än 4 år, har online kundsupport på regelbunden daglig basis (måndag till fredag) och alla produkter är av hög kvalitet generiska produkter från välkända apotek. Vi är professionella postorder apotek, ship ut 100% och hålla en god kundservice. Det ligger i vårt intresse att ha dig nöjd med våra tjänster, så att du kommer tillbaka till hela tiden för dina behov! Du kan beställa med total frid i ditt sinne! Vi är goda samarbetspartners och du kommer att älska oss så småningom, som många andra gör, att kalla oss bästa vänner eller roid himlen, vilket gör oss glada, för vi är här bara för dig, och för dig!

Hur kan jag kontakta er?
Eftersom våra tjänster är optimerade för att genomföras online och i världen, Du är mer än välkommen att kontakta vår avdelningar via vår hemsida. Vår kundservice arbetar på regelbunden daglig basis och vi kommer att besvara din e-post inom 1 till 12 timmar!

En signatur krävs för sjöfarten?
Vi tillhandahåller registrerade e-tjänsten, så du bör teckna paket, men detta är inte en anledning att bli orolig, den enda skillnaden är att den registrerade paket spåras, resten av de förfaranden som är exakt samma som för vanlig post.