Doping inom Idrotten

Doping inom Idrotten

Write By: admin Published In: Steroider i bodybuilding Created Date: 2017-01-11 Hits: 3793 Comment: 0

Historien om dopning inom idrotten går tillbaka långt före inrättandet av anabola steroider. Kommer inte att röra den mytiska forntiden idrottare deltog i inte mindre mytiska "grekiska" Olympiska spel, och anser att endast de skriftliga bevis.

Det första dokumenterade fallet av användningen av doping hänvisar till 1865, då den stimulerande användes av den holländska simmare. I slutet av 19th century är fakta och användning av dopning av cyklister av medel från olika länder: utbudet av dessa medel som sträckte sig från koffein vin som tillsatts alkohol med kokain. De första moderna Olympiska spelen, som hölls 1896, är inget undantag i doping Saga — idrottare-Olympierna använde en mycket bred Arsenal av "kemikalier", inklusive kodein och extremt effektiva i subletala doser som en stimulerande stryknin. Vid de Olympiska sommarspelen 1904 var mirakulöst kommit tillbaka till livet Amerikanska maratonlöpare Thomas Hicks, efter att ha dunkat att stimulera en blandning av konjak, kokain och stryknin. Jag måste säga att drycken var riktigt bra — löparen vann, men nästan på bekostnad av sitt liv. Men det var "överseende". Den verkliga era av dopning inom idrotten började med att skapa 1935 av syntetiskt testosteron. Det faktum att inga bevis, men man tror att hans oväntade framgång i Olympiska spel 1936 i Berlin, Nazistiska Tysklands idrottare är skyldiga till detta läkemedel.

Historien upprepade sig som två droppar vatten på 1952 års sommar-Os i Helsingfors: den Sovjetiska idrottare första deltagit i de Olympiska spelen, har lett till en oväntad och överväldigande framgång. Jag måste säga att i vårt forna Land skickligt använde den kunskap och erfarenhet som erövrade tyska specialister, och idrotten var inget undantag. Igen, skriftligt bevis på testosteron användning av Sovjetiska idrottare dock sprutor, för att sopa i tillräckligt stora kvantiteter från rum där bodde teamet i SOVJETUNIONEN, talar för sig själva. Amerikanerna, naturligtvis, en så ringer slag i ansiktet för då fienden nummer ett kunde bara inte riva, och började sin egen forskning på området skapande av anabola droger, de bra och de har en tillfångatagna tyska specialister saknas. Användningen av testosteron var i full gång, men snart specialister i Usa uppmärksammade det faktum att testosteron är den perfekta doping är inte för alla idrottare, för idrottare av de sporter där betoningen på perfekt teknik eller uthållighet var inte glad över.

Inte glada över det nya läkemedlet, om inte mer, vände sig om och idrottskvinnor, i en, inte en glad dag, plötsligt obnarujivaetsya dig en hel massa av sekundära sexuella egenskaper som är typiska för män. På dagordningen stod frågan om skapandet av nya dopningsmedel, styrka jämförbar med testosteron, men utan att dess negativa egenskaper. Serien skapades för nandrolon, norethandrolone, Oxandrolon, oxymetholone, och självklart allas favorit methandrostenolone. Den senare har nästan revolutionerat sport, kom det till den punkt att de traditionella havregrynsgröt till Frukost, idrottare kastade handfull piller "metan" — det heter "Breakfast of Champions". Efter framställning av methandrostenolone har etablerats i stora mängder i Sovjetunionen, detta läkemedel blev grunden för utveckling av lokala idrottare. I Östra Tyskland — kom ihåg, det var en gång ett land som gick sin egen väg och skapat en originell läkemedel som kallas retoriska. I Allmänhet, sport experter i Östra Tyskland som bäst kan beskrivas som innovatörer i användningen av dopning i termer av dess ansökan om att idrottare i DDR hade inte lika. Men detta var bara början.

Den pågående epidemin av doping inom idrotten började år 1968. ironiskt nog var det vid denna tid inkluderar införandet av doping kontroll. I 1967, anti-Doping Kommittén leddes av Prins Alexander de Merod. Att vara man i allra högsta grad är ärlig, men naiv häftig, den nya chefen för Kommittén bestämde sig för att förklara ett avgörande krig någon dopning. På initiativ av Alexander de Merodach vid de Olympiska Spelen som infördes en obligatorisk drogtest. Bildades listan över förbjudna läkemedel och anabola steroider.

Alla lag i alla länder i världen enhälligt ignoreras förklarade krig — Spel 1968 var "steroider" i historien. Och den mest spektakulära, gav oss många oförglömliga prestationer. För "kämpar mot doping" sak i början blev värre av det faktum att det inte fanns några instrument som exakt kan fastställa förekomsten av metaboliter av en substans i urinen, och utan en exakt definition inte gå långt — doping test resultat kan vidare ifrågasättas. Och pengar i tillräcklig mängd, att de inte finns ännu. Konstigt nog, men fann snart den viktigaste "sponsor" av anti-doping myndigheter har blivit... Usa. Du frågar — varför? Mycket enkelt — för OSS som då var den metod för detektering av methandrostenolone, som stod där, som du minns, på grund av förberedelserna för de olika lagen i SOVJETUNIONEN. Lag team USA, särskilt i simning och friidrott, har förberedelserna för anabola steroid stanozolol, för att upptäcka att det ansågs omöjligt.

Under tiden den socialistiska lägret inte kunde stå på plats. 1985, gäller skapandet av tillförlitliga metoder gör det möjligt att fastställa närvaro i urinen hos idrottare metaboliter STA-motolola. För första gången den här tekniken testades vid Os 1988 i Seoul — det var "skänktes" till organisatörerna av det Sovjetiska partiet. Men det visar sig att den hemliga Sovjetiska specialister hjälpte dem, och deras eviga rivaler i kampen om Os "guld" — Amerikaner. I själva verket de enda som fick påverkas av den nya metoden var kanadensaren Ben Johnson. Det var hans härkomst från loppet öppnade vägen till en av de mest prestigefyllda Olympic "guld" i kör på 100 meter på män — en Amerikansk "legend" Carl Lewis. Lewis före och efter skandalen i varje hörn förklarade hans obefläckade "ren" i form av doping, inte att förglömma att vatten är dess främsta motståndare stream of filth. Han riskerade ingenting i USA om utbildning av ledande idrottare "på stanozolol" när vi började långsamt att glömma.

Efter en sådan patetiskt uttalande läkare i anti-doping laboratorier som drog uppmärksamhet till en mycket intressant faktum: i urinen hos nästan alla av vinnarna i friidrott och simning har upptäckts metaboliter av samma ämne. De fann ganabol anabola steroider, syntetiseras i 1984, men i den industriella produktionen för ett antal skäl och inte kör, och därför flydde vakande öga på de "kämpar för ren idrott".

I världen årligen syntetisera tusentals nya läkemedel och anabola steroider är inget undantag. En stor del av den industriella produktionen och bedöms inte som en regel, på grund av de höga kostnaderna eller potentiella negativa inverkan på den mänskliga kroppen. Men vad är pengar om vi talar om prestige i det land! I de flesta utvecklade länder började växa fram laboratorier som deltar i syntesen av små mängder anabola steroider eller avslås av läkemedelsindustrin, eller nyskapade. Syftet med dessa laboratorier för att möta behoven av ledande idrottsmän i de mest prestigefyllda Olympic sport — friidrott och simning. Såvitt jag vet, de labs i Tyskland och STORBRITANNIEN även finansieras av staten. I början-mitten av 70-talet av 20-talet i Östra Tyskland genomförde den första experiment med HGH då erhålls från hypofys av lik. Senare, när somatotropin lärt sig att syntetisera, det är fast etablerad i praxis av utbildning idrottare. Sedan började experimenten med insulin, och senare med insulinovogo-ing tillväxtfaktor (IGF-1). Alla dessa typer av doping och är fortfarande i stort sett omöjligt att upptäcka. På dagordningen är skapandet av genetisk dopning är mycket dyra, men att upptäcka att det skulle vara omöjligt att ens teoretiskt.

Är inte på plats och metod för att dölja att använda sig av doping. Hittade bland befintliga läkemedel och återskapa "skärmar" för att gömma sig från vakande öga chromatomassspectrometers metaboliter känd anabola steroider. Och allt detta är pengar, pengar och pengar. Miljontals dollar. Naturligtvis, de konsumeras endast de som har råd med det.