Sex och bodybuilding

Sex och bodybuilding

Write By: admin Published In: Intressanta fakta om bodybuilding Created Date: 2017-03-30 Hits: 1951 Comment: 0

"Sex Life" - i denna kombination kan gömma sig djupt motsägelse. Å ena sidan, att en av de starkaste drivkrafter delta i idrott - logiskt och lovvärda önskan att behaga, att fånga beundrande och avundsjuka blickar, och viktigast - lätt att uppnå ett objekt av din uppmärksamhet.

Å andra - många yrkesverksamma och tränare i Sverige förespråkade för praktiskt taget total avhållsamhet. Det finns också läger på motsatt position, dess företrädare hävdar att utan regelbunden sex är aldrig ett bra resultat. Och var och en av parterna förfogar över logiska och giltiga argument. Förstå detta är inte så enkelt.

Sex och bodybuilding: myter och deras ursprung

Låt oss börja med bodybuilding i flera decennier, har populariteten av sexuella livet för en professionell idrottsman som förvärvats så många myter att bland dem är det möjligt att uppfylla anhängare av praktiskt taget absolut avhållsamhet.

Detta är en extrem position mestadels proffs rekommenderar inte sex före träning och innan tävlingar. Några av deras argument är logiska, vissa är baserade på missuppfattningar:

  • Sex - det är en stor förlust av energi. Detta är sant: den genomsnittliga löptiden för förfining och oseriöst samlag man spenderar 250 kcal. Om du har en rik fantasi och behov - energiförlusten kommer att bli ännu större.
  • Sex stör sömn, vila, så - återhämtning efter intensiv träning. Detta gäller även för en fullständig återhämtning kräver en lugn och en lång vila, annars resultaten kommer att gå ner dramatiskt.
  • under utlösning kroppen förlorar protein och zink. Den första delen av detta argument är ohållbart. Proteinförluster är obetydliga, de kan kompensera för en cocktail innan du går till sängs, med zink är mer komplicerat, men också dess brist på lätt att göra upp.
  • Efter sex sjunker kraftigt testosteronnivåer, kritiska för att uppnå hög resultat hormon. Därför skulle utbilda nästa dag vara mindre givande.
  • Sex tömmer känslomässigt. Efter en god urladdning, vi alltid bli lugn, stabil, mycket mindre vill ingå en ojämn kamp med lasten. Därför, för att hitta motivationen för misshandel av nya sporter toppar mycket svårare. Detta är särskilt viktigt om du kommer att ha konkurrens.

Men vetenskap och praxis har länge visat att en lång avhållsamhet inte heller inga bra leads. Det främsta argumentet för en fullständig sexliv - nöjet av könshormoner av lycka. Ansvarsfrihet och positiva känslor ökar självförtroende, göra kroppen mer motståndskraftiga mot stress och i det långa loppet är mycket hjälpsam.

Sex och tävlingar

Detta är en mer känslig fråga. Här är alla individuellt, kommer du att ha sina egna erfarenheter för att avgöra hur kön påverkar din vilja att slåss. För någon är det optimala vecko avhållsamhet, gör det möjligt att närma sig tävlingen på toppen av ilska och vilja av allt att vinna.

För någon bättre motsatt tillvägagångssätt - är viktigare än förtroende och balans, vilket bidrar till att visa de bästa resultaten.

Du behöver inte oroa sig för en kombination av kön och bodybuilding, om du är en amatör. I detta fall kommer klasserna i hallen bara att öka din sexuella prestation. Skiv övningar öka testosteronnivåerna, förbättra blodcirkulationen cardio. En tillfällig minskning av resultaten omedelbart efter sex bör inte bry.

Kvinnor kan vara mycket mindre att oroa sig för en genomtänkt strategi för sitt sexliv för kvinnliga könet har nästan absolut fördel. Den enda gången - för att inte förbruka för mycket energi innan loppet och ge dig själv tid att sova.

Steroider, i synnerhet under kronisk administrering, är en negativ inverkan på sexuell funktion det svårt att kompensera för. Kroppen producerar mindre testosteron, på grund av de artificiellt skapade obalans förtryckta många funktioner, bland annat - sexuellt. Till detta ska vara klar, om du väljer att ta steroider
Förutom att minska sexuell funktion och steroider leder till blodproppar och ökad risk för hjärt-kärlsjukdom, ökad risk för diabetes, leverproblem, prostata och själ

Därför bör bedömas noggrant beslutet att starta en kurs av steroider.

Sex och fitness

Det är en enkel fråga. Permanent fysisk aktivitet förbättrar uthålligheten, förbättrar sexuell lust och som ett resultat kan göra sex mer levande och varaktig. Fitness sällsynta extrema påfrestningar bodybuilding, de känner endast till en begränsad krets av specialister.

Därför kan sex vara även på träningsdagar . Eftersom både män och kvinnor, är testosteron ansvarar för libido. En utbildnings bidrar till dess vidareutveckling, stimulera lust och möjlighet att engagera sig i kön.

Ett annat plus: kondition, liksom alla icke-stress belastning - detta är ett bra sätt att glömma den dagliga problem för en timme eller två. Detta minskar stressnivån gör en person mer balanserad, lugn, och sedan - mer uppmärksam och bra älskare.

Det bör tilläggas och attraktiv kropp, vilket i sig för båda könen är en källa till förtroende - en av de grundläggande förutsättningarna för högkvalitativ sex. Till skillnad från bodybuilders siffror att smaken är inte allt, bara tonas och atletisk bygga lockade mycket positiv uppmärksamhet.

Sex och sport

Vi bör nämna att vi inte talar om amatöridrott. För honom är nyttan och vikten av sex den enda punkten i fråga innan tävlingen, och att - inte för alla.

Professionals måste komplicerat. De har oftast att observera regimen och att avstå från sex under perioder av intensiv träning och inför tävlingar. Även om denna fråga under de senaste åren finns det en motsatt synpunkt. Vissa mästare säger att sex precis innan tävlingen har en positiv effekt på viljan till bättre resultat.

Men den sorgliga statistik professionella idrotten påverkar dåligt styrkan , liksom den allmänna hälsan. Stress laster, levnadssätt på träningsläger och vägen, en enorm belastning under tävlingen, både fysiskt och psykiskt. Allt detta påverkar den sexuella hälsan negativt. Även om det finns lyckliga undantag.

För de flesta kvinnor, är det omvända sant - sex hjälper till att lugna ner, slappna av och därmed bättre tolereras intensiv träning och konkurrenskraftiga rytm. Till skillnad från män, är koncentrationen av kvinnor efter sex ökar.

Självklart, om vi utesluter tiden omedelbart efter träning, när kroppen är fysiskt utmattad och sinne - känslomässigt, så en timme eller två för att återställa kroppen kräver fortfarande.

Hur man kombinerar sex och ansträngande motion i Sverige

Det finns några enkla riktlinjer, vars efterlevnad hjälper till att minimera effekterna av sex för män prestationsförmågan:

  • Om alla argument mot sex förlorar sin styrka nästa dag inte är planerad att intensiv träning. Gratis utbildningsdagar - den perfekta tiden för sex, missa inte det;
  • Plan (det är obligatoriskt i detta nummer), kön på kvällen. På morgonen innan ett träningspass - den värsta tiden för sex;
  • Kroppen börjar återhämta sig i en och en halv efter träning timme omedelbart efter är osannolikt att vara en användbar och fullständig sex;
  • Undvik dieter och livsmedelssystem som uteslöt någon grundläggande element. Även drivkraft måste vara klar, annars kroppen kommer att minska "budget" av energi för sexuell aktivitet.

Sex och idrott kan och bör kombineras, annars vad är användningen av en attraktiv vacker kropp? För amatöridrottare denna fråga inte är relevant, och motion kommer endast att vara ett plus för levande sexliv.

Proffs alltmer tvingas välja mellan sex och konstant höga resultat, men det finns möjliga kompromisser - om du vill söka efter dem. Läkare har länge funnit att avhållsamhet är skadligt för hälsan, så det är omöjligt att eliminera sex helt. För kvinnor är det en ofarlig dope, hjälpa till i sporten.

Tags: sex bodybuilding sex life cardio

Related Blogs By Tags